Argitalpenak

Liburuaren irudia

Izenburua: Tarta goxoa

Idazlea: Christian Voltz

Ilustratzailea: Christian Voltz

Itzultzailea: Xabier Olarra

Argitaletxea: Pamiela-Kalandraka

Urtea: 2020

Orri kopurua: 40

Adina: 4tik gora


Laburpena:

Album ilustratua da, tarta egiteko osagaiekin jolastuaz janariaren gaineko hausnarketa proposatzen duena. Tonua jostagarria eta hezitzailea da, umoretsua ere bai.

Anatole jaunak Zuriñe andereñoa gonbidatu du askaltzera, eta tarta prestatu nahi dio, Amandre zapoaren errezeta jarraituz. Baina, hainbat adiskide agertuko zaizkio sukaldean, eta bakoitzak haien amonaren ohiturak aintzat hartuta, osagaiak iradokiko dizkiote: pata-ta, azenarioa, erremolatxa,… Zuriñe andereñoa datorrenean, eta kazuelan dagoen jakia ikustean, harrituta geratuko da.

Ilustrazioak bereziak dira, collage eran egindakoa, askotariko materiala erabilita: egurra, larrua, botoiak, latorria, alanbrea, burdina, oihala, hezurra, aluminio-papera…


Tarta goxoa